THE θεραπεια σπονδυλων DIARIES

The θεραπεια σπονδυλων Diaries

The θεραπεια σπονδυλων Diaries

Blog Article

Δεξιά: Μαγνητική τομογραφία μετά το χειρουργείο, όπου αναδεικνύεται η σημαντική αποσυμπίεση της στένωσης και η απελευθέρωση των νευρικών δομών.

Στοιχεία αναζήτησης: Φυσικοθεραπεια Φυσικοθεραπευτης,  

Ποιοι εργονομικοί κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται στην εργασία;

κ.α.), που αναμφίβολα δύναται να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα.

Χειροπρακτική Πόνοι στην μέση, δισκοπάθειες, αυχεναλγίες, πόνοι στις αρθρώσεις άγχος και άλλα...

Αν το πρόβλημα είναι αμιγώς η στένωση, τότε κατά κανόνα δε χρειάζεται σπονδυλοδεσία. Αυτό είναι κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώθηκε και μέσα από μελέτες. Συχνά όμως το πρόβλημα έγκειται στις αρθρώσεις, οι οποίες είναι κατεστραμένες, με αποτέλεσμα να υπάρχει και αστάθεια της σπονδυλικής στήλης, η οποία εκδηλώνεται πχ.

Πράγματι η φυσιοθεραπεία είναι δυνατόν να βοηθήσει ουσιαστικά ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα, να βελτιώσει τη λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής ανθρώπων με νευρολογικές παθήσεις, να επιταχύνει σημαντικά την αποκατάσταση αθλητών, αλλά και να λειτουργήσει ως συντηρητική – προληπτική θεραπεία, ακόμα και όταν δεν πονάμε.

Στην αρχική θέση βρισκόμαστε ξαπλωμένοι ύπτια. Διατηρούμε πλήρη επαφή με την επιφάνεια στην οποία είμαστε ξαπλωμένοι.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τις αυξημένες απαιτήσεις αναπόφευκτα οδηγεί σε καταπόνηση του ανθρώπινου σώματος, το οποίο με τη σειρά του πολλές φορές μας «προδίδει», καθώς δεν είναι φτιαγμένο από «ατσάλι»,όπως οι περισσότεροι πιστεύουμε.

Ο χρόνος που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: από το ίδιο το άτομο, το είδος και τη διάρκεια του προβλήματος, την ηλικία και τη ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, τυχόν τραυματισμούς, τη διατροφή, το περιβάλλον του, τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές του.

Αυτοί οι υπερτροφικοί σύνδεσμοι προβάλουν στο σπονδυλικό κανάλι και το στενεύουν.

Όσον αφορά τη χρήση του ειδικού κηδεμόνα ή της ζώνης, είμαστε συγκαταβατικοί στη χρήση όμως "σημειώνουμε" πόσο σημαντική είναι η αποφυγή υπέρχρησης, η οποία ενδεχομένως επιφέρει μη-επιθυμητά αποτελέσματα όπως here π.χ. ατροφία των μυϊκών ομάδων της περιοχής.

Προκειμένου δε να διαμορφωθεί το πλάνο θεραπείας του κάθε ασθενούς και να τεθούν οι ειδικότεροι στόχοι της θεραπείας, ο θεραπευτής προβαίνει καταρχάς σε εξέταση της κλινικής εικόνας του ασθενούς, καθώς και των τυχόν υπαρχουσών απεικονιστικών εξετάσεων αυτού.

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ειδικών χειρισμών (ανατάξεων) που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Χειροπράκτης, ανάλογα με την ηλικία, τη φυσική κατάσταση του ασθενούς και το είδος του προβλήματος. Όλες όμως στοχεύουν στη διόρθωση των μηχανικών προβλημάτων και την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης και γενικά του μυοσκελετικού συστήματος.

Report this page